Zoeken
  • Keesje Hoes

Volg jij je Eigen Wijsheid of durf jij Eigen Wijs te Zijn?
Afgelopen week dronk ik een kop koffie met een oud studiegenootje. Zij is sinds 3 jaar ondernemer en had voor mij veel waardevolle tips. Nadat ik veel vragen kon stellen over het vak (want ja dat is ondernemen ook) stelde zij mij, achter elkaar, de volgende vragen: “Kees, wat is nu jouw verhaal? Waar sta jij voor? Wat wil jij de wereld geven?


Stilte.


Mijn eerste (lichamelijke) reactie was een lichte paniek in lijf. Mijn buik spande zich wat aan en in mijn koppie begon het al wat te tollen. Gedachten kwamen op zoals: “Huh tja wat was dat ook alweer? Ik wist dat toch wel? Als ik het nu niet meer weet hoe kan ik anderen dan inspireren en begeleiden in deze zoektocht? Wat zou zij verwachten wat ik überhaupt zeg?”.

Ik koos ervoor de stilte even aan te houden niet meteen te antwoorden.


Ik lette bewust op mijn ademhaling, gaf mijzelf de aandacht die nodig was in het moment, voelde de ontspanning weer ontstaan en begon te vertellen.


“Ik geloof erin dat als iedereen durft te leven vanuit zijn of haar talent en Eigen Wijsheid de wereld echt een stuk succesvoller, duurzamer, positiever, vitaler en liefdevoller wordt.

Mensen inspireren, motiveren en begeleiden in deze ontdekkingstocht is mijn grote ambitie en droom. En die is groots!”


Stilte maakte plaats voor een groot enthousiasme, vuur in mijn ogen en woorden, en een heel warm gevoel van binnen.

Kenmerken dat je met de juiste dingen bezig bent.


“Eigen Wijsheid vind ik een woord wat echt bij jou past” gaf ze aan nadat ik klaar was met vertellen. “Ja! Dat klopt”. Was mijn antwoord zonder ook maar een stilte te laten vallen.


Eigen Wijsheid is dat stemmetje of gevoel in je onderbuik wat eigenlijk jouw het antwoord al geeft voordat je het zelf durft uit te spreken. Eigen Wijsheid praat vaak anders in eerste instantie dan wat je koppie zegt. Toont vaker meer lef dan je eigenlijk denkt te bezitten. Je even van je stuk kan brengen echter het goed met je voorheeft. Eigen Wijsheid voelt vreemd en onzeker maar ook vertrouwd tegelijk.


Meer en meer volg ik mijn Eigen Wijsheid. Ik laat mijn intuïtie en koppie echt met elkaar praten. Wat resulteert in hele mooie concrete acties, bewustwordingen, ontmoetingen en uitkomen van dromen.


Grootser, creatiever, impactvoller, liefdevoller, anders, spannender en eigen wijzer dan ik ooit voor mogelijk had gezien.


Hoe doe ik dit dan?


Ik geef mijn persoonlijke ontwikkeling de aandacht die het nodig heeft in het moment,

Hierdoor creëer ik ruimte voor mijn unieke talent,

En realiseer daardoor steeds meer impact.

Het volgen hierin van mijn Eigen Wijsheid is de rode draad.

In al zijn mooie maar ook spannende facetten.


Mensen op een praktische manier inspireren en begeleiden, vanuit mijn expertise en verhaal, om te leven vanuit zijn of haar talent en Eigen Wijsheid is waar ik iedere dag voor mijn bed uit spring. Dit om met elkaar de wereld echt een stukje fijner te maken.


Als je benieuwd bent hoe jij op zoek kan gaan naar jouw unieke talent en Eigen Wijsheid schrijf je dan in voor de update. Dit kan via het contactformulier op mijn website www.keesjehoes.nl of via info@keesjehoes.nl.


Op mijn Eigen Wijze manier zal ik op frequente basis je voorzien van praktische tips, inspiratieprikkels, artikelen en nieuwe blogs.


Ook zal ik je via deze weg als eerste op de hoogte stellen van de datum waarop ik mijn eerste (online) workshop geef in het najaar. Samen met anderen, praktisch en met humor, gaan ervaren hoe het is om via je unieke talent en Eigen Wijsheid te leven. Alle ingrediënten hebben wij in ons alleen zijn wij deze vaak vergeten te gebruiken.


Anderen Eigen Wijze talenten op de hoogte stellen van deze blog wordt heel erg gewaardeerd.


Geniet van het Eigen Wijs Zijn.


X Kees

0 keer bekeken
Contact

Jan Schofferlaan 2a

5212 RE 's-Hertogenbosch

T 06 46284510

E keesje@keesjehoes.nl

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2018 by Keesje Hoes